14 Ekim 2016 Cuma

Son

Kitap Adı: Son
Özgün Adı: The Last One
Kitap Yazarı: Alexandra Oliva
Çeviren: Cumhur Mısırlıoğlu
Yayınevi: Martı
Sayfa Sayısı: 414
Baskı Yılı: 2014


Son, müthiş bir sunumla geldiği için kitabı çok merak etmiştim. Zaten konusu da oldukça ilgi çekici. Kitabı okudum ve çok beğendim.

Daha önce hayatta kalma hikayeleri okuduk, ada hikayeleri falan da okuduk. Ama hiç reality şov okumamıştık. Aklınıza Açlık Oyunları gelebilir ama Son'un orjinalliği bize kamera arkasını da göstemesi. Bazı bölümlerde yapımcıların neler düşündüğünü, çekimlerde neler olduğunu, hatta hangi kısımların nasıl kesildiğini, montajlandığını falan bile okuduk.

Kamera arkasını görmek gerçekten çok hoşume gitti ve bence çok orijinal bir fikir. Bunun yanında bir de arada izleyici yorumlarının olduğu bölümler de vardı ve bu da çok güzeldi. 



Hikaye şöyle: Bizdeki Survivor'a benzeyen bir yarışma var. Başlangıçta her şey normal gidiyor. Yarışmacılar çeşitli görevleri yapıyorlar falan. Ama sonra tam da herkesin bireysel olarak ayrıldığı zamanlarda bir hastalık patlak veriyor. Bunu daha en başta size söylüyor zaten kitap. Yapımcılar falan ölüyor. 

Oyunculardan biri, adını söylemeyeceğim çünkü sanki kitap bunu ilerledikçe keşfetmemizi istiyor gibi geldi bana, hala yarışmada olduğunu düşünerek ilerlemeye devam ediyor. Etrafta gerçek cesetler görüyor, hayvan saldırılarına uğruyor. Ancak her şeyi yarışmanın bir parçası sanıyor. Cesetlerin manken olduğunu, hayvanların sanal olduğunu düşünüyor. 

Uzun süre bu şekilde devam ediyor, biz de onun yaşadıklarını ve olanları yavaşça keşfetmeye başlamasını okuyoruz. Cidden çok sevdim kitabı. Relatiy şov konusunu ve bir kıyamet sonrasını birleştirmek bence inanılmaz zekice. Kitabı şiddetle tavsiye ettiğimi söylemeye gerek yok herhalde? :D


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Fikir çok orijinal geldi bana. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Başta kitaba girmekte biraz zorlandığımı söylemeliyim ama sonra aktı gitti. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Gayet güzeldi. 

Orijinal isim (%10): 3/5
Aslında Son Kişi :D

Güzel kapak (%5): 5/5 
Şu pencereli kapak olayı falan çok güzel olmuş bence.

Final puanı: 4,35

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder