7 Ağustos 2017 Pazartesi

10 Numaralı Kamara

Kitap Adı: 10 Numaralı Kamara
Özgün Adı: The Woman in Cabin 10
Kitap Yazarı: Ruth Ware
Çeviren: Aslıhan Kuzucan
Yayınevi: İthaki
Sayfa Sayısı: 370
Baskı Yılı: 2017


Kapkaranlık Ormanda'yı ne kadar sevdiğimi söylememe gerek yok sanırım. İşte o kitabın yazarı Ruth Ware'in yepyeni güzelliği 10 Numaralı Kamara. Yazar, bu kitapla kendisini ne kadar sevdiğimi hatırlattı bana. Çünkü çok güzeldi kitap.

Jo isimli gazetecinin etrafında dönüyor kitap. Aurora isimli oldukça lüks bir gemiye yolcu olarak katılıyor. Amacı gemiyle ilgili haberler yapmak. Başlangıçta her şey çok güzel gözüküyor, gemideki imkanlar harika, yolcular gayet elit insanlar. 

Jo, bir akşam yemeğine hazırlanırken yanında rimel getirmediğini fark eder ve yan kamarası olan 10 numaralı kamaranın kapısını çalar. Kapıyı açan kadından rimel ödünç ister, kadın biraz telaşlı görünse de rimeli verir ve böylece apar topar sohbeti bitirir. Jo'ya garip gelse de çok da üzerinde durmaz.

Ancak birkaç gün sonra gece yarısı bir çığlıkla uyanır. Daha sonra da denize bir şeyin düştüğünü duyar. Büyük bir şeyin. Bir insanın. Hemen koşup kamarasından çıkar ve yan kamaranın balkonunda kan izleri görür.


Fakaaat, bu gördükleri gerçek midir? Gerçekten 10 numaralı kamarada bir kadınla konuşup ondan rimel mi almıştır? Çünkü gemi kayıtlarında bu kadına dair hiçbir şey gözükmemektedir. 10 numaralı kamarada kalacak yolcunun son anda seyahatini iptal ettiğini, dolayısıyla da bu kamaranın boş olduğunu öğrenir Jo.

İşte böyle gerilim dolu bir kitaptı 10 Numaralı Kamara. Aslında başlarda durgun ilerliyordu ama yazar bize bölüm aralarında gazete haberleri göstermeye başladı. Gemi seyahatinden sonrasına ait gazete haberleri. İlk haberi gördüğümde GERÇEKTEN ŞOK OLDUM! Ve olayın oraya nasıl geldiğini öğrenebilmek için deli gibi okudum :D

Gerilim seviyorsanız bu kitap çok iyi bir seçenek olabilir. Belki söylemek için erken çünkü sadece 2 kitabını okudum ama ikisini de çok sevdim. O yüzden Ruth Ware'i de bir gerilim yazarı olarak gözüm kapalı öneririm.


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Gayet güzeldi. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
Meraktan çıldırttı beni :D

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 4/5
Çeviride takıldığım bazı kelimeler oldu, o yüzden tam puan vermeyeceğim :D

Orijinal isim (%10): 3/5
Aslında 10 Numaralı Kamaradaki Kadın :D

Güzel kapak (%5): 5/5 
Kapaktaki su damlalarını kabartmalı yapmalarına bayıldım!

Final puanı: 4,75

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder